Maarten Hoeneveld wint GP Het Probleem

Maarten Hoeneveld winnaar bij GP Het Probleem
Maarten Hoeneveld heeft op zondag 7 april het Grand Prix Toernooi van Het Probleem gewonnen. Hij scoorde 6½ uit 7 en bleef daarmee alle concurrenten ruim voor. Maar er waren meer jeugdspelers van VAS die hun groep wisten te winnen.

Andere groepswinnaars waren de snel sterker wordende Leon Reina (groep 4), Loran Sahin & Aadi Padwardhan (groep 5) en Dante Houben (groep 7). Zij gingen allemaal met bekers overladen naar huis.
Maar degene die de mooiste beker van allemaal kreeg, was Floris Brouwer. Hij was de glorieuze winnaar van de totale grand prix cyclus. Dit seizoen won hij het GP-toernooi van Almere, terwijl hij bij de andere toernooien ook hoog eindigde. In de F-categorie was Alexa Wingate de winnares (voor Everett Smith), terwijl de G-categorie een prooi is geworden voor Khoi Pham.
Alle informatie over de GP-toernooien vind je op de website van de SGA: www.schaakbondgrootamsterdam.nl en dan op de jeugdpagina’s.
tekst: Enrico Vroombout